بازارروغن آفتابگردان در ایران عمدتاً به دلیل نوسان قیمت سایر روغن های گیاهی مانند روغن پالم و روغن سویا است. تقاضای نسبتاً بالایی در کشورهای در حال توسعه دارد، زیرا سالم تر و ارزان تر از بسیاری از همتایان خود است. مصرف رو به رشد کاهش روغن نخل، پنبه دانه و کلزا را در سطح جهان جبران می کند.

اروپا بزرگترین تولید کننده این محصول است. بر اساس گزارش، این منطقه حجم قابل توجهی روغن آفتابگردان را برای پاسخگویی به تقاضای بیش از حد محصول وارد می کند.

سهم بزرگی از حدود 85 درصد از کل واردات اروپا از تجارت درون اروپایی حاصل می شود که رومانی و بلغارستان تامین کنندگان اصلی آن هستند. استفاده از روغن آفتابگردان در بخش مراقبت شخصی نیز بسیار مشهود است، زیرا بازیگران کلیدی در حال توسعه محصولات پایدار متشکل از روغن دانه آفتابگردان هستند.


اگرچه روغن آفتابگردان به عنوان روغن مرغوب در نظر گرفته می شود، اما با تعادل صحیح بین اسید لینولئیک و توکوفرول ها، فواید اسیدهای چرب تک غیراشباع برای سلامتی، تولید روغن های آفتابگردان جدید را تشویق کرده است.

بنابراین، اخیراً چندین نوع جدید از روغن‌های آفتابگردان با هدف تامین تقاضا برای روغن‌های غنی‌تر از اسید اولئیک، مانند روغن آفتابگردان با اسید اولئیک بالا (HOSO) و با قیمت بسیار پایین‌تر از روغن‌های زیتون ظاهر شده‌اند. علاوه بر این، به دلیل اینکه پایداری اکسیداتیو بیشتری نسبت به روغن آفتابگردان معمولی دارد (به متن بعدی مراجعه کنید)، انتظار می رود HOSO به طور قابل توجهی کاربردهای غذایی و صنعتی روغن آفتابگردان را در سراسر جهان گسترش دهد.

علاوه بر این، به دلیل “خنثی بودن” تحت نظر متابولیسم لیپوپروتئین و پایداری اسید استئاریک در دمای بالا، روغن‌های آفتابگردان جدیدی مانند روغن آفتابگردان با اسید استئاریک بالا (HSSO) و روغن‌های با اسید بالا در بازار ظاهر شده‌اند. روغن آفتابگردان با اسید اولئیک-اسید استئاریک بالا (HOHSSO)، با خواص بسیار امیدوارکننده.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *