مطالبی در مورد سویا دامی

شرایط مرطوب که برداشت را به تأخیر می اندازد باعث شده است که برخی از دانه های سویا رد شوند یا با تخفیف زیادی فروخته شوند. لوبیای رد شده را می توان به عنوان خوراک دام استفاده کرد. اگر لوبیا کپک قابل توجهی دارد، باید قبل از تغذیه آزمایش شود.

تغذیه سویای آسیب دیده

سویای آسیب دیده یا تغییر رنگ داده می تواند به عنوان منبع پروتئین برای گاو استفاده شود. دانه سویا می تواند منبع پروتئین خوبی برای گاوها باشد و می تواند در رشد تلیسه ها و همچنین رشد و تکمیل جیره استفاده شود.

قیمت سویا دامی | تولید با کیفیت ترین آنها در سراسر کشور - کیمیا شهبال

خرید سویا

دانه های  معمولاً حدود 40 درصد پروتئین خام و 20 درصد چربی دارند. به دلیل محتوای چربی بالا، سویای آسیب دیده ممکن است فاسد شود. با این حال، در هوای سرد این موضوع کمتر مطرح است. به طور معمول توصیه می شود که مقدار سویا کامل در رژیم غذایی را به کمتر از 10 تا 20 درصد بر اساس ماده خشک محدود کنید زیرا محتوای بیش از حد چربی می تواند بر باکتری های شکمبه تأثیر منفی بگذارد. پروتئین موجود در دانه های سویا به شدت در شکمبه تجزیه می شود و بنابراین ممکن است در مقایسه با غلات تقطیر کننده در جیره های مبتنی بر علوفه، مزایای مشابهی برای رشد گاو نداشته باشد. همچنین توجه به این نکته ضروری است که اوره نباید در جیره هایی که در آن از سویا خام استفاده می شود استفاده شود. سویای خام حاوی اوره آز است که می تواند به سرعت اوره را به آمونیاک تبدیل کند و باعث سمیت آمونیاک شود.

تست ارزش خوراک

هنگام خرید و مطلع شدن از قیمت سویا آجیلی، عاقلانه است که تجزیه و تحلیل خوراک روی دانه های سویا انجام شود تا ارزیابی دقیقی از ارزش خوراک آنها بدست آید. بدتر شدن کیفیت ممکن است به دلیل هوازدگی رخ دهد.

در ارزیابی اینکه آیا دانه سویا با سایر منابع پروتئینی رقابتی است یا خیر، مقایسه آن ها بر اساس ماده خشک با سایر خوراک های رایج که اغلب به عنوان منبع پروتئین استفاده می شوند، ارزشمند است.

سویا دامی چیست و خواص استفاده از سویا برای تغذیه دام - فال و خواب

چرای سویای بالغ در مزرعه

برخی از کشاورزان با مزارعی که هنوز برای برداشت بسیار مرطوب هستند یا ریزش بیش از حد داشته اند، به فکر برداشت نکردن لوبیا هستند. این مزارع قابل چرا هستند. با این حال، درک این نکته مهم است که گیاه خود ارزش غذایی بسیار کمی دارد (پروتئین و انرژی کم) و بنابراین باید منبع علوفه ای مانند بقایای ذرت یا یونجه و سویا غیر تراریخته تهیه شود. گاوها ممکن است غلاف های کامل لوبیا را انتخاب کنند و در صورت مصرف زیاد می توانند آبشستگی کنند. یکی از راه های جلوگیری از این امر، دسترسی محدود به سویا است. تهیه یونجه خوش طعم یا خوراک دیگری نیز ممکن است احتمال پرخوری گاو از سویا را کاهش دهد. به یاد داشته باشید، وقتی اجازه دسترسی به سویای خام را می دهید، به بلوک ها، وان ها یا مکمل هایی که حاوی اوره هستند دسترسی نداشته باشید.

سویای آسیب دیده یا تغییر رنگ داده می تواند منبع خوبی از پروتئین برای گاو باشد. مقایسه موثر آنها با سایر منابع پروتئینی در دسترس می تواند به شناسایی ارزش “منصفانه” دانه سویا به عنوان خوراک گاو کمک کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.