غلات که به آن غلات نیز می گویند ، هر گونه علف (خانواده Poaceae ) که دانه های نشاسته ای مناسب برای غذا تولید می کند. بیشتر غلات خواص غذایی مشابهی دارند. آنها سرشار از کربوهیدرات هستند اما پروتئین نسبتاً کمی دارند و به طور طبیعی کمبود کلسیم و ویتامین A دارند.نان‌ها ، به‌ویژه آن‌هایی که با آرد تصفیه‌شده تهیه می‌شوند، معمولاً برای جبران هرگونه کمبود تغذیه‌ای در غلات مورد استفاده غنی‌سازی می‌شوند. غلاتی که بیشتر کشت می شود عبارتند از گندم، برنج، چاودار، جو دوسر، جو، ذرت (ذرت) و سورگوم.به عنوان غذای انسان، غلات معمولاً به شکل دانه خام خود (برخی منجمد یا کنسرو شده) یا به عنوان مواد تشکیل دهنده محصولات غذایی مختلف به بازار عرضه می شوند. به عنوان خوراک دام ، آنها عمدتاً توسط دام و طیور مصرف می شوند که در نهایت به عنوان گوشت ، لبنیات و محصولات طیور برای مصرف انسان تبدیل می شوند. بسیاری از غلات به صورت صنعتی در تولید طیف گسترده ای از مواد مانند گلوکز ، چسب ها، روغن ها و الکل ها استفاده می شوند .

جو دوسر پرک ارگانیک

انواع مختلف غلات چیست؟

غلات در اصل علفی است که برای اجزای خوراکی دانه آن کشت و پرورش داده شده است. اگر به طور کامل مصرف شوند، منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی، کربوهیدرات ها، چربی ها، روغن ها و پروتئین (در شکل طبیعی خود) هستند. هنگامی که تصفیه می شوند، بیشتر اجزای مفید خود را از دست می دهند و به کربوهیدرات تبدیل می شوند.

گندم، جو، چاودار، ذرت، برنج کامفیروز، ارزن و تریتیکاله نمونه هایی از غلات هستند. نان سبوس دار یا سبوس دار یا نان ترد، تکه های نان تیره و دانه دار، غلات صبحانه سبوس دار، جوانه گندم، برنج قهوه ای، غلات کامل پف کرده، بلغور، کینوآ، کوسکوس، ذرت بو داده و بلغور جو دوسر نمونه هایی از غلات کامل هستند.

1. گندم

گندم بیشترین محصول غلات روی کره زمین است. به دلیل انواع کاربردهای آشپزی که ارائه می دهد، به یک غله محبوب تبدیل شده است. دانه گندم انواع مختلفی دارد. انواع دیگر گندم علاوه بر گندم نان و دوروم شامل اسپلت، امر، اینکورن و کاموت است.

برای خرید گندم دوروم می توانید با مشاوران ما در ارتباط باشید.

از فواید تغذیه ای و سلامتی آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کم چربی، با اکثریت آن غیراشباع.
  • غنی از پتاسیم و بدون سدیم.
  • تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6 (پیریدوکسین)، فولات و اسید پانتوتنیک همگی از ویتامین های گروه B هستند.
  • آهن، روی، منیزیم، فسفر و سلنیوم همگی وجود دارند.
  • کربوهیدرات بالا (در درجه اول نشاسته) و فیبر غذایی نامحلول.

2. جو

از آنجایی که سبوس و جوانه جو به ندرت در طول فرآوری از بین می روند، بیشتر مواد غذایی حاوی کلمات “جو دوسر”، “صادرات ارد جو دوسر” یا “بلغور جو دوسر” شامل جو دوسر کامل هستند. جو به طور طبیعی سرشار از بتا گلوکان است، یک فیبر محلول که در سبوس دانه جو و لایه آندوسپرم یافت می شود.

مزایای سلامتی جو دوسر عبارتند از:

  • بتا گلوکان موجود در جو دوسر باعث بهبود کنترل قند خون بعد از غذا می شود.
  • جو همچنین پاسخ انسولین را افزایش می دهد.
  • جو به کاهش سطح کلسترول کمک می کند.
  • آونانترامیدهای موجود در جو دوسر به محافظت از رگ های خونی در برابر اثرات مخرب کلسترول LDL کمک می کند.

 

3. چاودار

چاودار حاوی گلوتن کمتری نسبت به آرد گندم است و نان چاودار را بسیار متراکم تر می کند. نان چاودار سنتی به روش خمیر ترش درست می شود و طعم کمی ترش دارد. چاودار در بین غلات منحصر به فرد است زیرا حاوی سطح بالایی از فیبر در آندوسپرم و سبوس آن است. در نتیجه، شاخص گلیسمی (GI) محصولات چاودار به طور کلی کمتر از آرد گندم کامل و سایر غلات است.

فواید چاودار برای سلامتی شامل موارد زیر است:

  • سرشار از فیبر است، بنابراین عملکرد روده را تحریک کرده و خطر یبوست را کاهش می دهد.
  • شاخص گلیسمی پایین تری دارد و برای مبتلایان به دیابت نوع 2 مناسب است.
  • سطح بالای کلسترول LDL را کاهش می دهد.
  • سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی به خصوص در گروه B است.
  • خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و بروز سنگ کیسه صفرا را کاهش می دهد.

آرد گندم ارگانیک

4. ذرت

ذرت (همچنین به عنوان ذرت شناخته می شود) یکی از خوش طعم ترین غلات است. این ذرت زرد آشنا در شکل نابالغش است. هنگامی که بالغ می شود و خشک می شود، مانند سایر غلات برای تهیه غذاهای غلات مانند غلات صبحانه استفاده می شود. ذرت از این جهت غیرعادی است که بدون کمک انسان نمی تواند تولید مثل کند. این یکی از مهم ترین محصولات زراعی در سطح جهان است زیرا به طور گسترده در تولید مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

برخی از فواید ذرت برای سلامتی:

  • فیبر بالای ذرت به هضم غذا کمک می کند.
  • ذرت حاوی ویتامین های گروه B و سایر مواد معدنی ضروری مانند روی، منیزیم، مس، آهن و منگنز است که برای سلامت کلی شما حیاتی هستند.
  • ذرت منبع خوبی از آنتی اکسیدان های کاروتنوئید، لوتئین و زآگزانتین است که سلامت چشم را تقویت می کند.
  • فیبر نامحلول موجود در ذرت ممکن است به کاهش خطر سرطان روده بزرگ کمک کند.
  • فیبر موجود در ذرت همچنین ممکن است با افزایش احساس سیری بعد از غذا به مدیریت وزن کمک کند.

5. گندم سیاه

گندم سیاه، یکی از اعضای خانواده Polygonaceae، یک شبه غلات بدون گلوتن است. دانه گندم سیاه یک غذای بسیار مغذی است که طیف وسیعی از فواید سلامتی دارد. در بسیاری از کشورها، آن را به عنوان غلات در گندم سیاه محبوب کشت می کنند. این ماده حاوی اجزای خاص از نظر تغذیه‌ای مفید در سطح بالا است و به عنوان یک غذای کاربردی، ممکن است دارای خواص اضافی باشد. گندم سیاه حاوی گلوتن نیست، بنابراین یک جایگزین غذایی عالی برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا عدم تحمل گلوتن است.

در اینجا برخی از مزایای سلامتی گندم سیاه و گندم دوروم تازه آورده شده است:

  • گندم سیاه منبع خوبی از فیبر است و می تواند برای سلامت قلب مفید باشد.
  • منبع خوبی از فیبر و نیاسین است و به بهبود سلامت گوارش کمک می کند.
  • گندم سیاه سرشار از پروتئین است که به مدیریت وزن کمک می کند زیرا منجر به سیری بیشتر می شود.
  • گندم سیاه می تواند به شما در مدیریت سطح گلوکز خون کمک کند.
  • گندم سیاه یک مکمل عالی برای رژیم غذایی بدون گلوتن برای مبتلایان به بیماری سلیاک و تسکین سایر بیماری های رایج است.

6. ارزن

ارزن دانه‌های درشت کوچک و گردی هستند که بومی هندوستان هستند و مشخصات مواد مغذی چشمگیری دارند. این محصول مقاوم به خشکی و آفات است که می تواند در آب و هوای سخت و خاک فقیر رشد کند. همه گونه های ارزن از خانواده Poaceae هستند، اما از نظر رنگ، ظاهر و گونه متفاوت هستند. ارزن انواع مختلفی دارد، از جمله راگی، ارزن دم روباهی، ارزن انگشتی ارزن مرواریدی، ارزن پروسو، ارزن کوچک، ارزن کودو و ارزن بارنیارد. همه این غلات یک ویژگی مشترک دارند: آنها دارای مواد مغذی بالایی هستند.

در اینجا برخی از مزایای سلامتی ارزن آورده شده است:

  • ارزن سرشار از مواد مغذی، فاقد گلوتن و دارای شاخص گلیسمی پایین است که به تثبیت سطح قند خون کمک می کند.
  • ارزن سلامت روده را بهبود می بخشد و به شما در دستیابی به کاهش وزن پایدار کمک می کند.
  • ارزن حاوی بتا گلوکان، فلاونوئید، آنتوسیانیدین است که خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش می دهد.
  • بر اساس تحقیقات انجام شده، ارزن در مهار رشد سلول های سرطانی در بافت های مختلف موثر است.
  • فیبر غذایی خوب موجود در ارزن و جو دوسر پرک پوست کنده به حفظ سلامت گوارش و ارتقای سلامت کلی سایر اندام های حیاتی کمک می کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *