تغییرات آنزیمی و شیمیایی که در طول رسیدن زیتون رخ می دهد منجر به تجمع روغن زیتون فرابکر تا یک نقطه خاص می شود، زمانی، عامل تعیین کننده برای برداشت، نقطه مربوط به حداکثر عملکرد روغن بود.
بعداً، تصمیم برداشت بر اساس اندازهگیریهای زیتون در حال رشد (رنگ، اندازه، سفتی، نسبت خمیر به هسته، ماده خشک، حذف نیروی میوه و تشکیل اسکار بین ساقه و زیتون) و سایر نگرانیهای عملی (مانند آب و هوا، در دسترس بودن کارگران) بود.
اخیراً توجه به کیفیت محصولات معطوف شده است و بنابراین، تغییرات اساسی در پروفایلهای زیست مولکولها توجه را به خود جلب کرده است.
مورد دوم نیاز به پیوند رویکردهای تجربی با داده های تحلیلی را که مستقیماً با کیفیت مرتبط است برای نزدیک شدن به زمان برداشت بهینه ضروری می کند.
زیتون های جمع آوری شده بلافاصله در جعبه های پلاستیکی با تهویه هوا قرار داده شدند و ظرف 2 ساعت پس از برداشت به آزمایشگاه منتقل شدند.
روغن زیتون به طور مستقیم از هر نمونه (حاوی 3 × 1.5 کیلوگرم دروپه سالم از 3 درخت در هر زمان نمونه برداری)، با کمک یک سیستم Abencor (MC2 Ingeniería y Sistemas، S.L.، سویا، اسپانیا) استخراج شد.

زیتون ها جدا شدند، شسته شدند تا گرد و غبار از بین برود، با حوله کاغذی خشک شدند و با آسیاب چکشی ضد زنگ Abencor MM-100 (با دور 3000 و غربال 5.5 میلی متری کار می کرد) آسیاب شدند.
پس از آن، مالاکساسیون در خمیر 700 گرمی (به دست آمده از خمیر حاصل از آسیاب همزمان دروپه های جمع آوری شده از 3 درخت) به مدت 30 دقیقه در دمای 1±25 درجه سانتی گراد با کمک ترمو میکسر Abencor TB-100 انجام شد.
خمیر را با سرعت ثابت 50 دور در دقیقه در داخل شیشه های همزن ضد زنگ مخلوط کردند، در نهایت، پس از سانتریفیوژ (دستگاه گریز از مرکز آبنکور CF-100) خمیر خمیر شده در دور 3500 به مدت 1 دقیقه، میل (در یک لوله حجمی 1 لیتری) تحویل داده شد.
ظرف اختلاط با 100 میلی لیتر آب لوله کشی (دمای اتاق) که در دستگاه سانتریفیوژ ریخته شد و دوباره به مدت 1 دقیقه کار کرد، شستشو داده شد.
میل تازه حاصل در همان لوله ای که قبلا استفاده شده بود جمع آوری شد، محتویات لوله حداقل 30 دقیقه اجازه داده شد تا تخلیه شوند.
نمونههای روغن زیتون (Ch VOOs) جمعآوریشده از قسمت بالایی لوله در بطریهای شیشهای تیره بدون فضای سر قرار داده شدند و تا زمان تجزیه و تحلیل در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شدند.
- منابع:
بدون دیدگاه