شرایط فعلی بازار برای دانه های خام و کامل سویا، قیمت آنها را در بخش هایی از نبراسکا با سایر منابع پروتئینی مانند غلات تقطیر و یونجه یونجه به عنوان مکمل پروتئین برای گاوها و همچنین گوساله های از شیر گرفته شده رقابتی می کند.
در زیر اصولی وجود دارد که باید هنگام تغذیه با دانه های خام سویا به گاوها به خاطر بسپارید.
دانه سویا تقریباً 40 درصد پروتئین خام و 20 درصد چربی است.
سویا باید به تدریج وارد رژیم غذایی شود.
سطوح بالای چربی در جیره گاو می تواند بر هضم فیبر تأثیر منفی بگذارد. دانه های سویا نباید بیشتر از مقدار مورد نیاز برای تامین پروتئین مورد نیاز در جیره تغذیه شوند. در گوساله های در حال رشد، سویا را به 7 درصد جیره یا کمتر و 5 درصد یا کمتر در جیره نهایی محدود کنید.
سویای خام حاوی یک آنزیم بازدارنده تریپسین است که برای هضم پروتئین در غیر نشخوارکنندگان و تک معده ها مهم است. گوساله های شیرده و گوساله های کمتر از 300 پوند نباید با دانه های کامل سویا خام تغذیه شوند.
پروتئین موجود در سویا تقریباً 70 درصد شکمبه تجزیه پذیر و 30 درصد شکمبه تجزیه ناپذیر است. گوسالههای در حال رشدی که با سیلاژ ذرت و سایر خوراکهایی که پروتئین تجزیهناپذیر شکمبه کم دارند، عملکرد متوسط افزایش روزانه بهبود یافته را نشان میدهند، زمانی که منابع پروتئینی مانند دانههای تقطیر که سرشار از پروتئین غیرقابل تجزیه شکمبه هستند برای رفع نیازهای پروتئینی مورد استفاده قرار گیرند. تغذیه سویای خام خام در محل غلات تقطیر برای تامین نیازهای پروتئینی در جیره ای که عمدتاً سیلوی ذرت است، احتمالاً منجر به کاهش عملکرد حیوان می شود.
سویای کامل خام دارای ارزش کل مواد مغذی قابل هضم 91 درصد است. در حالی که سویا غیر تراریخته یک منبع پروتئین رقابتی با قیمت فعلی کالا هستند، منابع دیگری از انرژی وجود دارند که مقرون به صرفه تر هستند. بنابراین آنها باید در درجه اول برای برآوردن نیازهای پروتئین استفاده شوند.
برای گاوهای بالغی که از جیره های علوفه ای استفاده می کنند، دانه ها نباید با بیش از 10 درصد جیره بر اساس ماده خشک تغذیه شوند. این تقریباً 2-3 پوند در روز خواهد بود. گاوهایی که به 0.4 پوند پروتئین خام مکمل در هر سر در روز نیاز دارند، می توانند هر روز دو پوند تغذیه شوند و پروتئین مورد نیاز خود را تامین کنند.
سویا کامل خام می تواند یک منبع پروتئینی عالی در صورت استفاده به عنوان مکمل باشد. تولیدکنندگانی که به دنبال یک منبع پروتئین اقتصادی برای گاوها برای تکمیل علوفه با کیفیت پایین هستند، باید پتانسیل استفاده از سویای کامل خام را در پاییز و زمستان امسال در نظر بگیرند.
بدون دیدگاه